Veldwerk

Sommige mensen komen niet naar een inloop...

Vanuit christelijke naastenliefde bieden wij praktische hulp aan mensen die de grip op het leven zijn kwijt geraakt.

Wij hebben een team van vier veldwerkers die zowel overdag als s'avonds op meerdere dagen per week werkzaam zijn.

Veldwerkers benaderen mensen presentievol in hun eigen omgeving en ondersteunen hen zo nodig in de eerste levensbehoeften zoals eten, drinken, kleding en dekens.

Vaak ontstaat hiermee het eerste contact en een goed gesprek.

Veldwerkers proberen vertrouwen op te bouwen met mensen die alle mogelijke hulp en zorg mijden. Het team veldwerkers probeert hen te helpen met het aanvaarden van een passend hulpaanbod.

Straattelefoon

Dak- en thuislozen kunnen telefonisch contact opnemen met de straattelefoon indien zij behoefte hebben aan een praatje of (acuut) hulp nodig hebben voor praktische zaken zoals eten, kleding of een slaapzak.

Daarnaast kunnen zij gebruik maken van de straattelefoon om kennissen, vrienden, familie of hulpinstanties te bellen.

Veldwerk Stichting de Herberg Breda
veldwerkers Stichting de Herberg Breda