VeldwerkSommige mensen komen niet naar een Inloop, Soepbus of Steun en Adviespunt...


Veldwerkers benaderen mensen presentievol in hun eigen omgeving en ondersteunen hen zo nodig in de eerste levensbehoeften zoals eten, drinken, kleding en dekens.

Vaak ontstaat hiermee het eerste contact en een goed gesprek.


Veldwerkers proberen vertrouwen op te bouwen met mensen die alle mogelijke hulp en zorg mijden. Het team veldwerkers probeert hen te helpen met het aanvaarden van een passend hulpaanbod.


veldwerk

"Vannacht was het koud. Ik verheug mij iedere ochtend op dat warme bakje koffie en een boterham. De Herberg ziet mij niet als een alcoholist maar als mens. Dat betekent heel veel voor mij"

Anoniem

Bakfiets

Onderdeel van het veldwerk is onze bakfiets. Het team veldwerk fiets met onze bakfiets in de stad om dak- en thuisloze mensen op straat op te zoeken. We bieden praktische hulp en een luisterend oor. Nieuwe daklozen worden geïnformeerd waar zij terecht kunnen voor hulp. Zo blijven we in contact en helpen we waar we kunnen!

Straattelefoon

Dak- en thuislozen kunnen telefonisch contact opnemen met de straattelefoon indien zij behoefte hebben aan een praatje of (acuut) hulp nodig hebben voor praktische zaken zoals eten, kleding of een slaapzak. 


Daarnaast kunnen zij gebruik maken van de straattelefoon om kennissen, vrienden, familie of hulpinstanties te bellen.