Onze activiteiten

INLOOPHUIS

Stichting de Herberg heeft een gastvrije huiskamer voor wie geen huiskamer of (t)huis heeft. We bieden een luisterend oor, een warme kom soep of een warme maaltijd. Daarnaast bieden we laagdrempelige activiteiten.

STEUN- EN ADVIESPUNT

Van maandag tot en met vrijdag is het Steun-en adviespunt geopend voor (dreigend) dak- en thuislozen. Mensen kunnen terecht voor een luisterend oor bij (vrijwillige) professionals en voor allerlei sociaal, maatschappelijke en juridische vragen en ondersteuning.

ZORG VOOR ARBEIDS-MIGRANTEN

Het aantal dakloze arbeidsmigranten neemt steeds meer toe. De Herberg helpt en ondersteund op straat belande arbeidsmigranten.

SOEPBUS

De Soepbus is een belangrijk onderdeel voor dak- en thuislozen in Breda. Bezoekers kunnen terecht voor een warme kom soep en een luisterend oor. Daarnaast verstrekken we kleding, slaapzakken en toiletartikelen...

VELDWERK

Veldwerkers benaderen dak- en thuislozen in hun eigen omgeving en ondersteunen hen zo nodig in de eerste levensbehoeften zoals eten, drinken, kleding en dekens. Vaak onstaat hiermee het eerste contact en een goed gesprek...

.

WARM THUIS

Warm Thuis is een kleinschalig woonproject i.o waarin we tijdelijk woonruimte en professionele begeleiding bieden aan dak- en thuislozen die de grip op zichzelf het leven zijn kwijtgeraakt.

ONDER DE PANNEN

Geef uw kwetsbare stadgenoot of dorpsgenoot nieuw perspectief, zodat hij of zij uit de ellende kan ontsnappen en een nieuwe toekomst kan opbouwen!

Een uniek project, want er is mogelijk gemaakt dat iedereen die een kamer overheeft zich aan kan melden als verhuurder zonder gekort te worden. Ook mensen met een uitkering, toeslagen en (sociale) huurwoning. Zo heeft een huurder een tijdelijke rustplek en houdt een verhuurder er altijd een extraatje aan over.

KERKDIENSTEN

Iedere laatste zondag van de maand organiseren we een laagdrempelige kerkdienst voor en met onze bezoekers.

20 FEBRUARI

Joop Gottmers, ex-crimineel en evangelist!